Foto: Johan Nilsson / TT

Blixt slog ned på camping – orsakade brand

Uppdaterad
Publicerad

Ett åskoväder drog in över västra Blekinge på onsdagskvällen och blixten slog ned på Kolleviks camping i Karlshamns kommun bara tio meter ifrån campare.

Det var vid niotiden på onsdagskvällen som räddningstjänsten larmades till Kolleviks camping på grund av en brand. Den visade sig ha orsakats av ett kraftigt åskoväder.

– Blixten slog ner i ett träd på campingen cirka tio meter från campare. Men det ska inte vara några personskador som tur är, säger Simon Älgne, räddningstjänsten västra Blekinge.

Blixtnedslaget orsakade en mindre brand men den var släckt ner räddningstjänsten kom fram. Senare under onsdagskvällen startade ännu en brand i terrängen efter ett blixtnedslag i Bökemåla.

– Om blixten slår ner i träd kan det ligga i dagar och pyra och även om det regnar och det vara glöd som lever i flera dagar. Blir det torrt igen kan det bli fler bränder, säger Simon Älgne.

Under onsdagskvällen påverkades också järnvägsbommarna vid Spjutsbygd av åskovädret och gjorde att de inte fungerade som de skulle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.