Reem Al Dosari, som inte vill vara med på bild av oro efter morgonens brand, vill flytta från boendet. – Om jag hade alternativ så hade jag lämnat boendet, säger hon. Foto: SVT

Boende efter branden: ”Jag känner mig inte säker”

Uppdaterad
Publicerad

Reem Al Dosari väcktes av ett tjutande brandlarm strax efter halv sex på tisdagsmorgonen. I trapphuset släckte flera boende branden – som polisen misstänker är anlagd.

– Jag känner mig inte säker, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Ett 70-tal personer bor i huset i Ronneby, där en brand startade under tisdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten hittades brandfarlig vätska i trapphuset och polisen utreder händelsen som mordbrand.

Efter att ha vaknat av det tjutande brandlarmet öppnade Reem Al Dosari dörren till sin lägenhet och tittade ut i trapphuset, där hon kunde se rök. Hon och hennes rumskompis sprang snabbt till entrén och ringde SOS Alarm.

-  Jag hade panik och ringde 112. Jag var orolig för de andra boende, säger hon.

Boende använde vatten och filtar för att släcka elden innan räddningstjänsten kom till huset. De boende kan återvända till sina lägenheter men Reem Al Dosari känner sig orolig efter händelsen.

– Om jag hade ett alternativ så hade jag lämnat boendet. Jag är rädd att det ska hända igen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.