– Det är ju 30 här, men folk kan köra i 60-70, säger Paul Nilsson. Foto: SVT

Boende i Marieberg oroas av snabb trafik

Uppdaterad
Publicerad

I veckan åtalades en man för att ha kört på en person med en fyrhjuling i stadsdelen Marieberg i Karlskrona. Flera boende i området är oroliga för att bilar kör för fort där barnen leker och att en ny olycka ska hända.

På Mariebergsvägen i Karlskrona ligger flera stora hyreshus och där bor ett stort antal barnfamiljer. På gatan utanför portarna brukar barnen träffas och leka – där de får samsas med bilister som enligt närboende ofta kör för fort.

– Det är ju 30 här, men folk kan köra i 60-70. Värst är det på kvällarna och helgerna. Jag är rädd att en olycka ska hända här, säger Paul Nilsson.

Tidigare i veckan åtalades en man efter att ha kört på en annan man med en fyrhjuling i området. De närboende är rädda att det inte är sista gången en olycka händer.

– Det skulle behövas fler gupp, eller att polisen kommer hit oftare och tar fortkörare, säger Paul Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.