Börje Gunnarsson, 80, från Ronneby hade varit och handlat när han på vägen hem fick sin plånbok stulen av tjuvar. På övervakningsbilden syns hur han lämnar butiken. Foto: SVT/polisens förundersökning

Börje, 80, förlorade plånboken efter tjuvattacken

Uppdaterad
Publicerad

Börje Gunnarsson, 80, i Ronneby blev ett offer för tonårsligans plånboksstölder.

Händelsen satte djupa spår.

– Olustkänslan finns där hela tiden, säger han.

Börje Gunnarsson är en av flera pensionärer som i slutet av förra sommaren blev utsatta för de unga tjuvarna. Liksom i andra fall valdes 80-åringen ut när han som kund besökte en livsmedelsbutik i centrala Ronneby. Där observerades han av två av de nu åtalade, som följde efter offret – något övervakningsfilmerna tydligt visar.

Nära bostaden kände Börje Gunnarsson en knuff bakifrån och hur någon ryckte plånboken ur fickan.

– Jag började springa efter, men jag har dåligt hjärta och pacemaker så det gick inte. Tack och lov fick jag hjälp av två vänliga damer på plats. När man blir av med saker på det sättet så blir man ju förbannad och det var därför jag satte efter dem, säger han.

Gjorde kortköp

I plånboken fanns några hundralappar i kontanter samt ett kreditkort som han omgående spärrade.

– Tyvärr hade tjuvarna redan hunnit genomföra två-tre köp i lokala butiker.

Börje Gunnarsson hyllar polisens arbete och tycker att det är skönt att tonårspojkarna nu åtalas och ställs inför rätta.

– Man gör bara inte så mot äldre människor. jag hoppas att killarna nu lär sig en ordentlig läxa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.