Anders Engström flyttade till Karlskrona för ett år sedan och är ute efter att köpa en villa på Björkholmen. Foto: TT / SVT

Bostadssökande Anders har svårt att hitta en villa

Publicerad

Villapriserna har stigit med åtta procent i Blekinge. Det är den största ökningen i Sverige räknat i procent. Anders Engström från Kalmar är en av de blekingebor som söker efter en villa.

Anders Engström är företagare och flyttade från Kalmar till Karlskrona för ett år sedan. Han var inställd på att köpa en villa på Björkholmen, men på ett år har han inte lyckats få tag på en, så i väntan på den rätta villan så bor han i en bostadsrätt på Trossö.

– Priset är så klart viktigt, men tillgången är nästan värre. Jag kan tänka mig något annat ställe än Björkholmen, men samtidigt är jag ny i stan och vill gärna hitta ett bra läge nära vattnet, säger Anders Engström.

Vad tror du att det beror på att priserna stiger så mycket i Blekinge?

– Det är nog efterfrågan, det tror jag.

Kuststäder lockar

Enligt Svensk Mäklarstatistik så står Ronneby för den största procentuella ökningen av villapriserna i Blekinge. Här har priserna stigit med 18 procent på tolv månader.

Att villapriserna stiger i Blekinge beror enligt fastighetsmäklaren Charlotte Johansson på att det blivit mer attraktivt.

– Många av Blekinges kuststäder ligger väldigt fint, vilket lockar en bredare målgrupp. Och vi har fortfarande hyfsade priser här om man jämför med hur det ser ut i större städer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlskrona

Mer i ämnet