Foto: TT

Boverket förlänger övergångsperioden för vedeldning

Uppdaterad
Publicerad

Boverket förlänger övergångsperioden för ändrade regler vid installationer av bland annat rumsvärmare såsom braskaminer och vedspisar som eldas med pellets och ved. Övergångsperioden gäller till den 30 september 2019.

– Vi förlänger övergångsperioden för att den ska överensstämma med den tidplan vi har för det regeringsuppdrag vi fått, säger Peter Fransson, avdelningschef på Boverket.

Den 19 juni 2018 beslutade riksdagen om ett tillkännagivande till regeringen att de snarast bör se till att kraven för begagnade rumsvärmare som installeras i befintliga bostäder återställs till det som gällde tidigare. Regeringen beslutade om uppdraget till Boverket i november 2018 och det ska redovisas den 30 september 2019.

Som SVT Nyheter Blekinge berättat om tidigare så skickade vedspisupproret en järnspis till Boverket för att protestera mot de nya reglerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.