Foto: TT

Bråkigt i Karlskrona under natten till lördag

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen och natten mot lördagen inträffade två fall av misshandel i centrala Karlskrona.

En 18-årig man blev misshandlad av flera andra män utanför ett matställe på Kyrkogatan under natten. Den misshandlade mannen ska dock ha klarat av att på egen hand ta sig till akuten för kontroll. Bråket misstänks ha utlösts av ett bråk på ett nöjesställe, men ingen person har gripits. Misshandeln rubriceras som grov.

– Vad jag förstår så ska det inte vara allvarliga skador, utan det är framförallt omständigheterna, att det var flera personer som gav sig på en ensam, som gör att den bedöms som grov, säger Kim Hild på polisens ledningscentral till SVT Nyheter Blekinge.

Tidigare under kvällen blev en annan man sparkad i huvudet och slagen av en ensam gärningsman. Även i det ärendet betecknas misshandeln som grov eftersom mannen blev sparkad i huvudet. Mannen blev omplåstrad av ambulanspersonal men behövde inte följa med till sjukhuset. En person är gripen som misstänkt för misshandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.