Polisen misstänker att branden i Ronneby var anlagd. Foto: SVT

Brand på flyktingboende i Ronneby – misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Branden på ett flyktingboende i Ronneby under tisdagsmorgonen misstänks vara anlagd. Branden startade i trapphuset och kunde snabbt släckas av de boende.

Det var strax innan klockan sex på tisdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en brand på ett flyktingboende i Ronneby. Enligt räddningstjänsten hade det brunnit i entrén och vid trappan upp mot ovanvåningen till huset.

Enligt räddningstjänsten är det någon form av brännbar vätska som brunnit.

– Branden ser inte ut att ha startat på något naturligt sätt, säger Torbjörn Svensson vid räddningstjänsten Östra Blekinge.

Misstänker mordbrand

Polisen kallades till platsen för att undersöka om det fanns någon brottsmisstanke i samband med branden.

– Våra tekniker har varit på plats och vi har upprättat en anmälan om mordbrand. Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Kim Hild, polisens presstalesperson.

Samtliga boende ska ha tagit sig ut ur byggnaden och ingen ska ha kommit till skada. De boende evakuerades inledningsvis men kunde sedan flytta tillbaka in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.