Räddningspådraget under natten var stort. Foto: Linslusfoto

Hyreshus utrymdes efter kraftig lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet på fjärde våningen i ett flerbostadshus på Kungsmarksvägen i Karlskrona började brinna vid halv ett-tiden natten till onsdag. Lägenheten är helt utbränd och tre till fyra lägenheter är rökskadade.

I lägenheten som brann befann sig mellan 15 till 20 personer men de var ute när räddningstjänsten kom till platsen och ingen person skadades vid branden.

– Lägenheten är helt utbränd och det fanns en stor risk att branden skulle sprida sig till lägenheten ovanför. Vi lyckades förhindra att branden spred sig men fönsterrutorna sprack och det är den lägenheten som är mest rökskadad, säger Stefan Eriksson Räddningstjänsten Östra Blekinge.

Skadorna efter branden är omfattande. Foto: SVT

Alla lägenheter i trappuppgången, som är svårt rökskadad, evakuerades.

– Inledningsvis rubricerar vi det som grov mordbrand alternativt mordbrand, säger Robin Mårtensson, inre befälsassistent vid Polisen Karlskrona.

Området i trappuppgången som är intressant för polisen är avspärrad och en teknisk undersökning ska genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.