Grov mordbrand utreds i ett flerfamiljshus källare i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Det har inatt utvecklats en brand i ett förråd en källare i ett flerfamiljshus i Olofström. En person har fått föras till sjukhus.

Vid 02-tiden inatt utvecklades mängder av rök efter en brand i ett förråd i källaren på ett flerfamiljshus i Olofström, på Ingenjörsgatan. Enligt SOS Alarm ska det ha varit fem styrkor på plats.

En person ska ha svimmat och fått i sig rök, och fick föras till sjukhus för kontroll.

Samtliga boende ska ha fått återvända till sina lägenheter under torsdagsmorgonen, efter att huset utrymdes på grund av röken.

– En lägenhet kan ha fått några mindre rökskador, men i övrigt var det en lyckad livräddande insats, säger räddningschef för beredskap hos räddningstjänsten Västra Blekinge, Emelie Lantz.

Grov mordbrand

Polisens kriminaltekniker ska undersöka platsen senare under dagen.

– Vi rubricerar det som grov mordbrand, eftersom det är ett hus med tolv lägenheter och vi hittar ingen direkt naturlig orsak, berättar polisens inre befäl Magnus Hansson.

– Vi har ju varit på en brand i den här fastigheten tidigare, kan jag ju säga. Jag kommer inte riktigt ihåg, men det var för drygt ett år sedan, säger Emelie Lantz på räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.