Foto: Fredrik Kronholm/Videoproducenten

Kraftig brand i lägenhet i Listerby – en person förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad
Under tisdagskvällen brann det kraftigt i en radhuslänga i Listerby. Enligt räddningstjänsten är en person förd till sjukhus.

Strax efter 19.30 kom det in ett larm till SOS om en brand i ett flerfamiljshus i Listerby i Ronneby kommun. Då brann det kraftigt med stor rökutveckling och det fanns ytterligare spridningsrisk. I radhuslängan finns totalt tio lägenheter och en av dem blev helt utbränd.

Enligt räddningstjänst ska två personer ha skadats.

– En person har förts till sjukhus. Men som jag förstod det på ambulanspersonalen så ska det inte ha rört sig om allvarligare skador, säger Torbjörn Svensson, insatsledare vid räddningstjänst i Östra Blekinge.

En lägenhet utbrunnen

En lägenhet blev helt utbrunnen. Branden har rökskadat ytterligare två lägenheter och vid 21-tiden fanns det fortfarande glödbränder kvar på fastighetens vind.

– Det är det och brandbegränsning vi jobbar med nu. Jag skulle vilja säga att vi har allt under kontroll, men riktigt där är vi inte ännu, sade Torbjörn Svensson vid 21-tiden.

Brand i två lägenheter

Efter 22-tiden meddelade räddningstjänsten att branden spridits till ytterligare en lägenhet samt att branden inte var under kontroll.

Orsaken till branden är ännu okänd men polisen misstänker inget brott.

Vid 23-tiden var branden under kontroll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer