Polisen ska få sig en bild av vad som kan ha orsakat branden i källarförrådet i centrala Karlshamn. Foto: Arkiv

Brand i källaren på lägenhetshus

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i ett källarförråd i ett lägenhetshus i centrala Karlshamn under tidiga onsdagsmorgonen. Räddningstjänsten var kvar på plats några timmar för att släcka den fullt utvecklade branden.

Det är oklart vad som startat branden, men det har uppstått kraftig rökutveckling från källaren på flervåningshuset i centrala Karlshamn. Larmet kom till polis och räddningstjänst klockan 04:30 men det bedömdes att lägenheterna inte behövde evakueras.

– Vi lämnade platsen vid niotiden och har fått släcka en fullt utvecklad brand. Nu tar fastighetsägaren över röjningsarbetet, säger Johan Nilsson på räddningstjänsten Västra Blekinge.

Polisen ska utreda orsaken

Senare under dagen kommer polisen att ta över, eftersom brandorsaken ännu är oklar. Tekniker ska få arbeta på platsen som kommer att spärras av.

– Vi måste bilda oss en uppfattning, säger Magnus Hansson hos polisens inre befäl.

Ingen ska ha skadats i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.