Foto: Peo Möller/Localeyes

Svårsläckt brand i pizzeria i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten bekämpade under fredagen en kraftig brand i en pizzeria i centrala Karlshamn. Lågorna spred sig från köket upp i konstruktionen och personer som bor i lägenheterna vid pizzerian fick evakueras.

Det var 12.30-tiden som larmet om branden kom in till räddningstjänsten, som på plats möttes av öppna lågor.

– Den initiala branden är släckt, men den har spridit sig till väggar och tak. Det ryker kraftigt från konstruktionen, säger Magnus Kärvhag, inre befäl vid Räddningstjänsten i Västra Blekinge till SVT Nyheter Blekinge.

Branden startade i köket och uppgavs i ett första skede att vara mycket kraftig. Nu riktas räddningstjänsten insatsen mot väggar och tak mellan första och andra våningen.

Det finns ännu inga uppgifter om att någon skadats i samband med branden men flera personer som bor i lägenheterna vid pizzerian har fått evakueras.

Är det ett besvärligt släckningsarbete?

– Det här kommer ta flera timmar att färdiggöra, säger Magnus Kärvhag, inre befäl vid Räddningstjänsten i Västra Blekinge.

Vid 17-tiden var det fortsatt ett 30-tal brandmän som arbetade med att släcka branden i konstruktionen.

– Det är väldigt jobbigt för personalen att riva väggar och tak. Prognosen är att vi kommer vara här hela natten, säger Magnus Kärvhag.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, men det finns inte någon som är misstänkt för något brott.

Först vid klockan 06 på lördagen kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Foto: Peo Möller/Localeyes

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.