Villan var totalt övertänd när räddningstjänst kom till platsen. Foto: Bengt Hællquist

Villa totalförstörd i brand

Publicerad

En villa utanför Hallabro totalförstördes under onsdagen i en brand. Räddningstjänstens arbete på platsen avslutades vid halv nio på kvällen, då villan var nedbrunnen.

Räddningstjänsten larmades vid 15-tiden på onsdagen om en brand i en tvåplansvilla mellan Belganet och Hallabro i Ronneby kommun.

– Redan på larmet fick vi veta att huset var helt övertänt, säger Anna Henningsson på räddningstjänsten i östra Blekinge.

Enligt uppgift ska ägarna till huset inte ha varit hemma när branden startade, utan kom hem till ett brinnande hus.

Det handlade om en fullt utvecklad brand och räddningstjänsten arbetade främst med begränsa elden, ett arbete som tog flera timmar.

– Det brinner fortfarande kraftigt och vi räknar med att behöva ha folk där hela natten, sa Anna Henningsson vid 16-tiden.

Ingen skadad

Räddningsstyrkor från Ronneby, Hallabro och Tingsryd har varit på plats för att bekämpa branden, men man tvingades låta huset brinna ner helt.

– Vi har försökt komma in för att rädda lite lösöre, men vi fick avbryta den insatsen. Så det som finns där inne kommer bli totalförstört. Det går inte att rädda, säger räddningsstjänstens Anna Henningsson.

Det har inte funnits någon akut risk för spridning och branden ska heller inte ha medfört några personskador.

Det är oklart hur branden startade. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning under torsdagen när det svalnat vid platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer