Foto: Privat

Tre räddningsstyrkor bekämpade fullt utvecklad villabrand

Uppdaterad
Publicerad

Tre räddningsstyrkor har under onsdagen bekämpat en fullt utvecklad villabrand i Jämshög. Det har varit stor spridningsrisk till intilliggande bostäder och eftersläckningsarbetet väntas nu pågå i flera timmar.

Larmet kom strax före klockan 8 på onsdagsmorgonen. Det handlar om en villabrand i Jämshög i Olofströms kommun.

– Branden har startat i ett rum i en villa. Det är en konstruktionsbrand som även gått upp på vinden. Det är en radhuslänga på fyra hus och det här handlar om mittenhuset, säger Robin Linde på räddningstjänsten.

Enligt det första larmet till SOS Alarm slog det ut lågor genom fönstret på villan och branden har beskrivits som fullt utvecklad.

– De som bodde i huset har inte varit hemma, så det handlar om att rädda egendom. Jag vet inte omfattningen än, men hela huset är rökskadat, säger Robin Linde.

Stor spridningsrisk

I ett tidigt skede fanns uppgifter om att intilliggande bostäder kunde komma att behöva utrymmas, men så blev inte fallet.

– Men spridningsrisken har varit stor. Vi har ännu inte branden under kontroll, men har lyckats begränsa den, sa räddningstjänstens Robin Linde strax före klockan tio på onsdagsförmiddagen.

Det var då tre räddningsstyrkor bestående av 16 brandmän som arbetade på platsen.

Enligt uppgifter från polisen kommer platsen att spärras av under dagen i väntan på teknisk undersökning, som kommer kunna genomföras först när brandplatsen svalnat.

Det finns just nu ingen misstanke om brott i samband med branden.

Under kontroll

Vid lunchtid meddelade räddningstjänsten att branden tagits under kontroll.

– Vi har nu börjat avveckla styrkor. Det är inte längre några synliga lågor, utan det ligger mer och pyr. Men vi kommer att vara kvar några timmar till för eftersläckning, säger Robin Linde.

Viss personal kommer sedan behöva stanna ytterligare timmar vid platsen för att hålla koll på att inget blossar upp igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.