Foto: Bengt Hællquist

Brand på asylboende i Ronneby – misstänks vara anlagd

Publicerad

Tidigt på söndagsmorgonen började det brinna på ett asylboende i Ronneby. Enligt polisen ska det ha brunnit på flera platser samtidigt och polisen misstänker att bränderna är anlagda. Flera boende evakuerades när fastigheten rökfylldes.

Strax efter klockan 04 på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Folkparksvägen i Ronneby.

– Det brann inte inne i lägenheterna men i trapphuset och loftgångar men de lyckades släcka ganska snabbt, säger Kent Hoff insatsledare vid räddningstjänsten östra Blekinge.

– Man har tänt eld på en dörr i trapphuset och en cykelsadel som stod där och det brann rätt rejält, säger Kurt-Erik Gunnarsson inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Misstänkt mordbrand

En anmälan om mordbrand har upprättats.

– Det har brunnit på flera platser, vi har inte kunnat konstatera någon naturlig brandorsak och flera personer bodde i fastigheten något som kunde inneburit fara för liv och hälsa om branden spridit sig, säger Maja Forstenius polisens presstalesperson.

Ingen person uppges ha kommit till skada i branden men de boende evakuerades när röken spred sig i huset.

– Alla kunde bo kvar utom i en lägenhet där rökskadorna var allt för omfattande, säger Kent Hoff.

Polisen spärrade inledningsvis av runt den brandhärjade platsen men de avspärrningarna är nu hävda.

– Vi kommer att hålla förhör med de boende och så får vi göra en ny bedömning i morgon hur vi går vidare. Det är naturligtvis allvarligt att sätta eld på ett hus, säger Kurt-Erik Gunnarsson vid polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer