Bränsleupprorets ledare, Peder Blohm Bokenhielm, dömdes av Blekinge tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter samt skadestånd. Nu överklagar han till hovrätten. Foto: SVT/arkiv

Bränsleupprorets ledare Bokenhielm överklagar sin dom om penningtvätt

Uppdaterad
Publicerad

Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm överklagar domen om penningtvättsbrott. Det rapporterar P4 Blekinge.

Nu hoppas advokaten på ett frikännande i hovrätten.

Förra veckan föll domen i den kidnappningshärva som skett i Olofström – tillika i den moderata politikern Peder Blohm Bokenhielms fastighet. I samband med kidnappningen har Peder Blohm Bokenhielm tagit emot nära 30 000 kronor via Swish från den unge mannen som utpressades.

Den moderata politikern dömdes av Blekinge tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter samt skadestånd.

Bokenhielm överklagar domen

– Vi kommer att skicka in ett överklagande idag. Nu har vi gått igenom domen tillsammans och landat i att det kommer bli ett överklagande. Vi hoppas att det landar i en frikännande dom i hovrätten, säger försvarsadvokaten Elin Roos.

Hur känner han sig nu?

– Han mår jättedåligt och detta påverkar honom väldigt mycket samt det förtroendeuppdrag han har haft.

Bokenhielm tar timeout

Under den pågående rättsprocessen har Bokenhielm tagit en timeout från sina politiska uppdrag, något han nu kommer att fortsätta ha.

– Jag har pratat lite kort med Peder och stämt av. Vi kommer att invänta tills vi har en lagakraftvunnen dom och vi får se om hovrätten ger prövningstillstånd, säger distriktsordförande för Moderaterna, Roger Fredriksson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Han leder en grupp på Facebook med över en halvmiljon följare – Vem är Peder Blohm Bokenhielm? Foto: TT/Claudio Bresciani

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.