Brister med äldres trygghetslarm i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Trygghetslarmen på Ronneby kommuns särskilda boenden fungerar inte tillräckligt bra. Detta leder till säkerhetsrisker för brukarna menar äldreförvaltningen.

Det är på fyra särskilda boenden i Ronneby kommun som det i ungefär ett år har varit problem med trygghetslarmen. Det allvarligaste problemet är att det inte blir någon indikation när larmknappen eller ett rörelselarm går sönder något som skapar säkerhetsrisker för brukarna, det skriver Sydöstran.

– Om ett larm till exempel går sönder mitt i natten kan brukaren sitta där och trycka utan att få hjälp, säger Pernilla Haraldson, IIKT-strateg på äldreförvaltningen i Ronneby till tidningen.

Kommunen har påtalat bristerna för larmföretaget flera gånger och förutsätter att de åtgärdar de fel som finns i systemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.