Grevagården i Karlskrona. Foto: SVT

Bröt sig in på museum – drog svärd mot polisen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen kunde en person gripas som misstänks ha brutit sig in på Grevagården i Karlskrona och plockat på sig föremål tillhörande museet. När polisen dök upp drog han upp ett svärd.

Strax innan klockan 01.00 larmades väktare och polis till platsen efter att ett inbrottslarm löst ut. På platsen fann patrullerna krossade rutor och hörde ljud från museets lokaler. 

Inne på Grevagården kunde de gripa en man i 20-årsåldern som enligt polisen hade föremål på sig som tillhörde museet. När patrullen närmade sig mannen ska han ha dragit ett svärd.

– Han har dragit upp ett svärd men ska inte hotat eller gått mot patrullen med det, säger Malin Pernborn som är inre befäl på polisen i Karlskrona.

Han skall även ha krossat en monter inne i lokalen. Mannen är nu misstänkt för stöld och skadegörelse och bruk av narkotika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.