Karlskronamoderaten Camilla Brunsberg är klar för riksdagen. Det stod klart under fredagskvällen. Foto: SVT/Jennifer Alm

Brunsberg (M) klar för riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Camilla Brunsberg (M) är klar för riksdagen. När Blekinges riksdagsröster är färdigräknade fick Brunsberg totalt 1691 personröster och Moderaterna behöver därmed välja en ny gruppledare i Karlskrona.

Under fredagsmorgonen ledde Brunsberg (M) med nästan tusen personkryss och nu när alla riksdagsrösterna är färdigräknade står det klart att Brunsberg kniper Moderaternas riksdagsplats.

Med mer än fem procent av Moderaternas röster i Blekinge blir Brunsberg därmed den som fått fler kryss än någon annan på listan.

Valet 2022 Blekinge

– Jag är otroligt tacksam för det stöd jag fått och det gläds jag åt, sade hon till SVT Nyheter Blekinge under torsdagen.

Nu behövs en ny gruppledare väljas till Moderaterna i Karlskrona. Flera kandidater finns för att ta över och den nya gruppledaren kommer att utses framöver.

Så här lät det när SVT träffade henne tidigare i veckan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet