Familjen Månsson framför delar av utehuset som blev påkört. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Upprepad kritik mot trång väg – nu körde bussen in i uthuset

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen körde en buss in i ett uthus på en tomt på Långö i Karlskrona. Daniel Månsson och hans familj som bor på tomten har länge stridit för att busslinjen ska flyttas, något Sydöstran var först att rapportera om.

– Att det här skulle hända hade jag på känn, säger Daniel Månsson.

Redan förra året körde en buss in i familjens staket och fick med sig deras brevlåda. I år var det dags för uthuset.

– Det sa bara pang och så flög det brädor från uthuset. Jag blev helt chockad, berättar Eva Månsson.

Sonens hus

I utehuset på Eva och Daniel Månssons tomt bor deras son.

– Jag kom in till honom och han undrade, vad är det som händer? Det hade trillat ner någon tavla och så, men jag är väldigt tacksam för att det bara uppstod materiella skador, säger Eva Månsson.

Bussen gjorde så att delar av ena vägge i utehuset lossnade. Foto: Privat/Eva Månsson

Eva och Daniel Månsson har i flera år stridit för att busslinjen ska flyttas då man menar att gatan är för trång, något de har påpekat för kommunen.

– Det är många här som tycker samma sak. För ett år sedan försökte vi samla ihop oss lite och kontaktade kommunen. Men kommunen tyckte inte det var någon fara så de gjorde inga åtgärder, säger hon.

Medvetna om problemet

SVT söker representanter från Karlskrona kommun för kommentarer. Kommunens trafikingenjör Johan Lindh har sagt till Sydöstran att om man ansökt om busstrafik vid platsen i dag, så hade svaret troligen blivit nej.

Från Blekingetrafikens sida säger man att de är medvetna om problemet och att det är tråkigt det som hänt.

– Vi är positiva till om kommunen ändrar bussen på Långö, att man lägger hållplatserna längs vattnet och att vi slutar köra där, säger Pär Welander, trafikplaneringschef på Blekingetrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.