Foto: SVT

Bygget av två Ronnebyskolor skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Ombyggnationen av Snäckebacksskolan och den nya skolan som ska byggas i kvarteret Svarven i Ronneby skjuts båda upp ett år. Det efter att kommunfullmäktige har antagit en ny tidsplan. Den nya skolan för cirka 700 elever kommer stå färdig i maj 2020.

Den nya skolan ska bli en 4-9-skola och ligga i kvarteret Svarven, nära Karl-Oskarskolan. Det var planerad byggstart till våren, för att sen stå helt färdig våren 2019. Men nu försenas planerna ett år, vilket innebär att elever och personal kommer få stanna på Snäckebacksskolan ytterligare ett år, skriver Ronneby kommun i ett pressmeddelande.

Även Snäckebacksskolan ska byggas om, en om- och tillbyggnation som kommer påbörjas när elever och personal kan flytta in i den nya skolan. Därför beräknas Snäckebacksskolan stå klar i maj 2022.

Kommunen skriver att planeringen av arbetet med de nya förskolorna ska prioriteras.

– Totalt handlar det om ett behov av 42 nya förskoleavdelningar i Ronneby mellan 2018 och 2021. I vissa fall krävs om- och tillbyggnation genom paviljonger eller nya flyglar, i andra fall handlar det om omstruktureringar, säger Tobias Ekblad, förvaltningschefen för Utbildningsförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.