Camilla Brunsberg (M) Foto: SVT

Brunsberg beklagar Centerns ”vänstersväng”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet ratar Alliansens invit att styra Karlskrona.

– Det är olyckligt att se att Centern väljer en vänstersväng i stället för Alliansen, säger Camilla Brunsberg, oppositionsråd.

I går kväll kom beskedet från Centerpartiet, vilket innebär att det inte kommer bli någon sammanhållen borgerlig allians som styr Karlskrona de kommande fyra åren, något Moderatledaren Camilla Brunsberg nu alltså bekräftar.

– Det är olyckligt att se att Centern väljer en vänstersväng istället för Alliansen, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Vad partiet kommer göra nu vill hon inte kommentera.

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare har berättat så vill Centerpartiet inte ingå i ett minoritetsstyre. SVT Nyheter Blekinge har tidigare skrivit om att Centerpartiet väljer S före Alliansen men kommunalrådet Magnus Larsson (C) är dock förtegen om uppgifterna.

– Det är lite ”silly season” inom politiken just nu, säger Magnus Larsson.

Ratar ni Alliansen?

– Vi förespråkar ett majoritetsstyre. Ett minoritetsstyre som är beroende av Sverigedemokraterna är vi inte intresserade av.

Liberala kommunalrådet Börje Dovstad vill inte heller kommentera uppgifterna men säger så här, om uppgifterna stämmer.  

– Då finns det ingen allians längre. Då faller den, säger Börje Dovstad (L).

Han kan i nuläget inte svara på vilken riktning partiet ska ta nu när Alliansen fallit.

– Vi får gå tillbaka till medlemmarna och fråga vilken väg vi ska gå nu, säger Börje Dovstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.