Camilla Asp flyttade till Blekinge från Skåne inför skolstarten. Hör henne berätta mer om sitt nya uppdrag i MSB. Foto: SVT

Nya MSB-toppen om Eliassons resor och relationen till Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

När Camilla Asp fick förfrågan om att kliva in som tillförordnad generaldirektör för MSB tvekade hon inte – trots sin företrädares turbulenta avgång och den pågående pandemin.

– Det har varit lite omtumlande såklart. Men det kändes självklart att tacka ja, säger hon.

Sedan drygt en vecka tillbaka är Camilla Asp tillförordnad generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskp.

”Tvekade inte”

Hon fick axla rollen efter Dan Eliassons uppmärksammade avgång, som kom efter att han fått massiv kritik för att han flög till Kanarieöarna över nyår.

– Jag tvekade inte, även om förfrågan kom lite hastigt. För mig är det viktigaste nu att skapa arbetsro för mina medarbetare, och att prioritera arbetet med pandemin, säger hon.

Besöker gärna Blekinge

Camilla Asp är uppvuxen i Sölvesborg, där hon bodde tills hon gick ut gymnasiet. Hon har fortfarande en stark relation till staden.

– Jag tycker jättemycket om att komma tillbaka till Blekinge och har ofta tänkt på vilken vacker landsända det är, säger hon.

I klippet berättar Camilla Asp mer om relationen till Blekinge och hur tankarna kring sin företrädares resa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.