Camilla Karlman valdes till ny distriktsordförande och tar nu över efter Björn T Nurhadi. Foto: Nicolas Westrup/SD / SVT

Hon blir ny distriktsordförande för SD

Uppdaterad
Publicerad

Camilla Karlman valdes under söndagen till ny distriktsordförande för Sverigedemokraterna (SD) i Blekinge. Hon har tidigare suttit i distriktsstyrelsen och tar nu över efter Björn T Nurhadi.

– Framförallt har Camilla verkligen visat framfötterna de senaste åren i distriktsstyrelsen. Hon var valberedningens förslag och ingen föreslog någon annan utan hon hade ett enhälligt årsmöte bakom sig, säger avgående ordförande, Björn T Nurhadi.

Enligt honom är hela den avgående styrelsen väldigt positiv till valet av Camilla Karlman.

– Det känns helt rätt och jag tror hon är helt rätt kvinna för att leda partiet framåt i Blekinge.

Själv kommer han fortsätta som gruppledare för SD i landstinget.

– Jag kommer att kunna fokusera mer på det parlamentariska nu och göra livet surt för de andra partierna. Hon kommer att jobba med det organisatoriska och uppbyggnaden av vår egen organisation, säger Björn T Nurhadi.

Till vice ordförande valdes Margaretha Jonasson och som andre vice ordförande valdes Håkan Abramsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.