Niclas Hamrin driver Norje Boke Camping. Foto: André Kvist

Campingägaren: ”Fullbokat i november”

Uppdaterad
Publicerad

Niclas Hamrin har drivit Norje Boke Camping sedan 1990 och enligt honom är festivalen populärare än någonsin.

Att lyckas knycka en ruta på en av hans 340 campingplatser är inte det enklaste.

– Jag har haft fullbokat sedan oktober/november och så har det sett ut rätt många år tillbaka nu, säger Niclas Hamrin.

Sweden Rock Festival

Ska man lyckas så gäller det att vara ute i tid och somliga är medvetna om detta, flera av årets gäster är välbekanta för den något stressade ägaren.

Mycket att stå i

Att Norje varje år ockuperas av tusentals musiktokiga sätter förstås press på de lokala affärerna och så även campingarna. Ett av de största bekymren i år har varit vattenbristen.

–  Med vattenbristen som är nu så har jag pumpat upp vatten så att vi har till toaletterna utifall att det blir helt tomt. För två år sedan hade vi ju en riktig kris, då blev vi utan helt, säger Niclas Hamrin.

– Just nu är det fortsatt dåligt tryck i ledningarna berättar Hamrin men överlag är campinglivet mycket stillsamt och gemytligt, trots den stora mängden besökare.

– Det är samma sorts folk, de älskar rock och åker långväga hit för att lyssna på musiken.

Nästa generation

Norje Boke är inte den enda campingen i området, och tillsammans med Sweden Rock Festival så går ägarna igenom hur de ska fortsätta hålla en hög säkerhet.

– Vi har ju möten med festivalen så att det blir samordnat. Vi tittar på brandskydd och säkerhet framförallt, säger Niclas Hamrin.

Men snart kan det bli tal om att lämna över arbetet till barnen.

– Jag hoppas på att mina barn kommer ta över det, de är mer och mer involverade så sen kan jag gå här som en hustomte istället, säger Niclas Hamrin och skrattar till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet