Foto: SVT/Erik Alfredsson

Coronasmittad jobbade på stadshuset i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

En av de åtta bekräftat coronasmittade i Blekinge jobbade på stadshuset i Ronneby. Det bekräftar kommunen i ett pressmeddelande. Personen ska ha befunnit sig på sin arbetsplats i två timmar innan hen gick hem.

Den smittade personen är enligt Ronneby kommun nu i hemkarantän och mår bra. I början av veckan ska personen ha befunnit sig på stadshuset i Ronneby under två timmar, men då varit symptomfri.

– Hen kom hem från en skidresa, och fick senare symptom. Men smittskyddsläkaren har bedömt att hen inte har kunnat smitta någon annan på stadshuset, och ingen smittspårning har behövts, säger Roland Edvinsson, stabschef i Ronneby kommun.

Corona i Blekinge

Ronneby kommun har under fredagseftermiddagen gått upp i stabsläge, på grund av coronautbrottet.

– Det gör vi för att se till att vi tar höjd för om det skulle bli ett stort bortfall av personal. Vi har samlat resurserna för att vara lite på tårna och alerta, om det skulle bli något mer under helgen. Vi anser att vi har god kontroll på det hela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet