Erik Belin är sportkoordinator i Karlskrona HK, som har paus på grund av smittspridning. Foto: Jerker Hagman/SVT

Coronautbrott stoppar träningar och matcher

Publicerad

Två av Blekinges tre lag i Hockeyettan, Karlskrona och KRIF, har stängt ned på grund av smittspridning. I Mörrum fortsätter träningarna med motiveringen att klubben har färre fall av corona.

Karlskrona stängde ner sin verksamhet i måndags.

– Vissa spelare började känna symptom direkt efter träningen. Då tog vi beslutet att stänga ner, säger Karlskrona HK:s sportkoordinator Erik Belin.

Corona i Blekinge

Klubben har hittills ett bekräftat fall av corona. Men tio personer med symptom väntar på provsvar efter att ha testat sig. Och på grund av lagets nedstängning är det två matcher den här veckan som måste skjutas upp.

– Träningar är ingenting, fram tills vi känner att vi kan starta upp igen, säger Erik Belin.

Vad får det för sportsliga konsekvenser?

– Vi får spela matcherna senare. Det blir ett avbrott, men det känns sekundärt när vi har ett samhällsansvar att fokusera på under den rådande pandemin, säger Erik Belin.

16 bekräftade fall

Även Kallinge/Ronneby IF har en pågående smittspridning. Föreningen beslutade därför i fredags att stänga ner tills vidare.

I tisdags eftermiddag stod det klart att det bland spelare och ledare i klubben finns 16 bekräftade fall av corona.

Fortsätter att träna

Blekinges tredje lag i Hockeyettan, Mörrum, fortsätter att träna med motiveringen att klubben har färre fall av corona. Två spelare som haft sjukdomen men friskförklarats är tillbaka i truppen.

En spelare är borta från träningarna på grund av sjukdomen. En spelare som väntar på provsvar är också borta.

– Vi kör på men har förtvivlat svårt att spela matcher eftersom motståndarlag med stor smittspridning har pausat. Men det är bättre att skjuta på matcher och se till att det blir rättvisa förutsättningar istället för att riskera hälsan, säger Martin Ingvarsson, som är marknadsansvarig på Mörrum Hockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet