Foto: Marinmuseum

Då öppnar Marinmuseum – med coronaanpassat mottagande

Uppdaterad
Publicerad

Måndagen den 13 juli öppnar Marinmuseum för besökare igen – men med olika anpassningar av verksamheten och lokalerna. De stora öppna ytorna inne på museet kommer att hållas öppna men inte ubåtshallen.

– Vi har följt utvecklingen och har tagit oss tid att förbereda för ett tryggt öppnande. I detta nya normala läge gläds vi åt att kunna ge människor möjlighet att återigen möta den maritima historien på Stumholmen. Även om det nu sker i begränsad omfattning, säger museichef Mats Persson.

Ubåtshallen fortfarande stängd

Besökarna kommer att få hjälp att hålla avstånd och iaktta försiktighet av museets personal, markeringar och skyltning inne i museet. Städningen är utökad och handspritstationer finns och antalet besökare i byggnaden är begränsat. Ubåtshallen och vraktunneln under museet är stängda för besökare.

– Besökarna kommer att räknas i entrén och personal kommer att rondera för att säkerställa att det inte blir trängsel. Vi följer antalet samtidiga besökare i realtid och stänger dörrarna vid behov, säger Mats Persson.

Marinmuseum öppnade utomhus den 24 juni för att besökare ska kunna besöka Slup- och barkasskjulet och gå ombord på museifartygen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet