Tommy fick hoppa ur bilen vid osäkra övergången: ”Då var det nära”

Publicerad

På Spettvägen i Vilshult finns en av Sveriges osäkra järnvägsövergångar, med dålig sikt och risk för olyckor. Tommy Nilsson bor granne med livsfaran.

– Det är dålig sikt när man kommer från ena hållet. Det har varit nära en olycka ett par gånger. För ett par år sen var det två grabbar på cykel som förmodligen varit och fiskat. Vi såg dem när de kom i backen. Men de såg inte tåget förrän de var ute på rälsen, 20 meter från tåget.

Det säger Tommy Nilsson, som i 30 år bott med sin familj vid den osäkra järnvägsövergången på Spettvägen i Vilshult. För 20 år sen var han själv nära att råka illa ut.

– Det var blankis och när jag kom i backen och tåget kom så kunde jag inte stanna. Jag svängde över ratten och hoppade ur bilen. Då var det nära, säger Tommy Nilsson.

Enligt Trafikverkets databas så är det två järnvägsövergångar i Blekinge som inte uppfyller kraven för fri sikt. Båda ligger i Olofströms kommun.

På Spettvägen i Vilshult finns en osäker järnvägsövergång. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olofström

Mer i ämnet