Danny Ervik i sin nya klubbtröja. Foto: Gais

Danny Ervik lämnar Mjällby för Gais

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF:s klubbledning har brutit kontraktet med Danny Ervik, som nu är klar för Göteborgslaget Gais.

Danny Erviks kontrakt skulle ha gått ut i november men nu väljer alltså Mjällby AIF och fotbollsspelaren att gå skilda vägar, något som båda parter varit överens om. Och i dag meddelar Gais att 26-åringen är klar för laget. Hans nya kontrakt sträcker sig fram till 2016, med en översyn efter höstsäsongen 2015.

– Gais kändes som en bra klubb för mig att ta nya steg i. Det är en klubb med mycket drag kring, samt att Gais har en tro och verkligen vill framåt, vilket var väldigt viktigt för mig. Gais försöker också att spela positiv fotboll med mycket bollinnehav, vilket passar mig perfekt. Så jag är fantastisk glad över att nu tillhöra Gais, säger Danny Ervik i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Danny Ervik har tidigare spelat i ÖIS och Falkenbergs FF.

– Danny är en spelare som varit mycket högt prioriterad av våra tränare såsom tänkt nyförvärv, säger ordförande Tomas Andersson.

I tisdags stod det klart att även mittfältaren Kwame Bonsu lämnar Mjällby AIF, som ligger sist i superettan, och ersätts med Theophilus Ola. Klubben brottas med dålig ekonomi och förväntas gå back med tre och en halv miljon kronor det här året. Därför vädjar man till sponsorer och medlemmar om en miljon kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.