Dansförening tvingas flytta

Publicerad

Dansföreningen Spider i Karlskrona har drabbats av nya motgångar. Från och med i höst kastas föreningen delvis ut från sina danslokaler i Östersjöhallen.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare berättat om dansföreningen Spider och deras brist på lokaler. Nu drabbas föreningen av ytterligare ett bakslag när man från och med i höst delvis kastas ut från sina danslokaler i Östersjöhallen.

I vanliga fall håller dansföreningen Spider till i C-hallen i Östersjöhallen, men då HIF Karlskrona till hösten ska spela i Elitserien så ställer handbollsförbundets krav till det för dansföreningen. I samband med matcherna så får Spider inte nyttja sina danslokaler. Istället tvingas man förlägga mycket av sin verksamhet i en sporthall som inte är anpassad för dans.

– Det känns inte alls bra. Vi behöver riktiga danslokaler med sviktande golv, speglar på väggarna och bra ljudanläggning. Att dansa i en vanlig sporthall känns lite som att be ett hockeylag att spela på en uterink, säger Spiders ordförande Christina Vermandis.

Möte med nämnden

Dansföreningen har i dag haft möte med kultur- och fritidsnämndens ordförande Jonas Sandström för att framföra sina åsikter och samtidigt ställt krav om förbättrade möjligheter för att bedriva dans i Karlskrona.

- Först och främst är det viktigt att vi hittat en tillfällig lösning för att lösa situationen i samband med handbollsmatcherna, men vi behöver även hitta en långsiktig lösning, säger han.

Vad kommer du göra för att fixa det?

– Jag kommer att ta det här vidare i nämnden och börja jobba politiskt med den här frågan. Det är en kulturscen som vi har möjlighet att utveckla, säger Jonas Sandström (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.