Foto: SVT

De byter skolan mot stämsång

Uppdaterad
Publicerad

Under tre dagar befinner sig 26 unga och vuxna på ett sångläger i Bräkne-Hoby och det är stäm- och a cappellasång som står på schemat.

– Jag har precis börjat på gymnasiet och det är mycket stress så det är skönt att komma ifrån skolan och hemmet, säger Christopher Doggett.

Deltagarna har tagit sig till Blekinge Folkhögskola i Bräkne-Hoby för att delta i ett sångläger under tre dagar.

– Mest vill jag ha kul och lära mig olika genrer. Det viktigaste är att få sjunga och öva mycket, säger Christopher Doggett, 17 år från Lund.

När SVT Nyheter Blekinge besöker lägret är vuxengruppen inne på sin sista dag medan ungdomsgruppen, som precis anlänt, är i full färd med sin första ensembleträning. Totalt deltar 26 personer i åldrarna 12 till 88 och tanken är att lägret ska passa alla sångintresserade.

– Syftet med lägret är att fler ska sjunga mer. Men det här är ett läger som riktar sig till folk som vill sjunga tillsammans i mindre grupp och utveckla sig, lära sig mer och framför all ha fantastiskt roligt under några dagar, säger Camilla Bengtsson, projektledare och producent för lägret.

En av deltagarna har tagit sig från Växjö till Bräkne-Hoby.

 – Jag har varit intresserad av a cappellasång väldigt länge och sjunger själv i kör, så jag tyckte det här var helt rätt för mig, säger Sandra Soare 15 år.

Vad har du för förväntningar?

– Förutom att lära mig en massa om a cappella så ska jag ha väldigt kul, sjunga en massa och gärna få nya vänner också, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.