Viktor Johansson fick träffa idolen Zakk Wylde. Foto: SVT/Henrik Friberg

Han fick möta sin idol – Ozzys gitarrist Zakk Wylde

Uppdaterad
Publicerad

Här går en dröm i uppfyllelse på Sweden Rock. Viktor Johansson och Linnea Thurfjell fick träffa sin idol: Ozzy Osbournes gitarrist Zakk Wylde.

Klockan 22.15 på fredagskvällen går en av hårdrocksvärldens största upp på scen. Bredvid sig har han sin vapendragare och Black Label Society-grundare Zakk Wylde.

Några timmar innan konsertstart träffade Wylde sina trogna fans, gav autografer och signerade skivor inne på festivalområdet.

Sweden Rock Festival

”Lite starstruck”

Två av många hundra som valde att köa i gassande sol var vännerna Linnea Thurfjell från Kalmar och Viktor Johansson från Stockholm. Efter lång väntan fick de äntligen sina autografer. Och lyckan var därmed total.

– Man blev lite starstruck. Men Zakk Wylde är så genuin och trevlig så det var inga problem. Det är sällsynt att så stora stjärnor är så äkta, säger Viktor Johansson efter signeringen.

– Klart man är ett stort fan, säger Linnea Thurfjell.

”Blir grymt”

Efter idolmötet var det bara några timmar kvar till konserten med Ozzy.

– Det kommer att bli grymt, säger Viktor Johansson till SVT.

Zakk Wylde är dock inte den enda gitarristen på årets festival som har anknytning till Ozzy Osbourne. Tidigare på fredagen uppträdde Bernie Torme, som spelade med Ozzy efter att Randy Rhoads omkom i en tragisk flygolycka under en USA-turné 1982.

Viktor Johansson och Linnea Thurfjell efter signeringen. Även Andreas Ylivaino fick en autograf av Zakk Wylde. Foto: SVT/Henrik Friberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet