Mathilda Nilsson och Hanna Andersson spelar med ett i det närmaste skadefritt Asarum på lördag Foto: Daniel Falck

De ska ta Asarum till Elitettan

Uppdaterad
Publicerad

Asarums damer lyckades nå kval till Elitettan. Första kvalmatchen vann man och i morgon är det dags för retur mot Jitex på hemmaplan.

– För mig betyder det jättemycket, det är jättestort. Jag har spelat länge i den här klubben och det hade betytt allt att få vara med på den här stora resan, säger Mathilda Nilsson, forward.

TV: Se hela inslaget

Asarums damer har haft en bra säsong. Målsättningen var att bli ett topplag och planen höll – laget tog hem seriesegern i division 1 Södra Götaland med 14 poängs marginal till närmsta konkurrent.  Och nu återstår att vinna en sista kvalmatch för att nå Elitettan.  

Lagkaptenen och målvakten Hanna Andersson tror att laget skulle stå sig i Elitettans tuffa konkurrens. 

– Ja men det tror jag. Man får vara beredd på att ge det lite tid. Det är ju en helt ny serie med högre kvalité, men jag tror nog att vi har det som krävs, lite fler träningar så kommer vi nog att etablera oss bra, säger Hanna Andersson.  

Med ett näst intill helt skadefritt lag är spelarna är väl förberedda inför morgondagen och taktiken är att jobba hårt med försvarsspelet för att försöka vinna matchen.  

– Det är väl att gå ut och köra som vi gjorde förra helgen. Vi har läst på Jitex och förberett oss själva med bra träningar på IP och bra sammanhållning, så det är bara att gå ut och köra, säger Hanna Andersson. 

– Vi måste göra en ny bra prestation. Jitex måste göra tre mål för att gå till Elitettan, så det kommer påverka matchbilden lite. Vi ska spela med ett bra försvarsspel och ha kvalitet när vi vinner boll och kanske såra dem som måste gå framåt, säger tränaren Stefan Ekstrand.

Stefan Ekstrand, tränare Asarum Foto: Daniel Falck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.