Företaget ställer om sin produktion för att tillverka förkläden. Foto: SVT

De tillverkar förkläden till sjukvården i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Efter sjukvårdens brist på förkläden fick Carina Augustsson idén om att tillverka anpassade förkläden till Region Blekinge. Nu ställer Karlshamnsföretaget om sin produktion för att verkställa idén.

Tryckföretaget Rollupkungen som i vanliga fall tillverkar bland annat mässmontrar och beachflaggor har fått tänka om helt. Deras produktion har i princip stått stilla efter coronavirusets utbrott. Därför var det, enligt företagaren Claes Bjerede, självklart att tänka om.

– Vi räknar med att producera runt 1000 förkläden om dagen för att vara till så stor hjälp som möjligt, säger han.

Corona i Blekinge

Idén fick affärsutvecklaren Carina Augustsson efter att ha kollat på nyheterna och sett hur sjuksköterskor själva klippt och klistrat på förkläden för att de ska bli mer täckande.

– Detta måste gå att lösa på ett smidigt sätt, tänkte jag då, säger hon.

Bara några dagar senare var produktionen igång.

Claes Bjerede förklarar att han tror att bristen på förkläden är ett övergående problem och att företaget ser omställningen i produktionen som en tillfällig lösning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet