Det brann i en daglig verksamhet i Olofström på onsdagen. Foto: Björn Hansson/Linslusfoto

Deltagare får stanna hemma efter brand i daglig verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Efter den brand som inträffade i en daglig verksamhet i Olofström under gårkvällen får deltagarna stanna hemma resten av veckan. Kommunen letar nu efter nya lokaler så att verksamheten ska kunna starta så fort som möjligt igen.
– Det är en tråkig händelse men vi är väldigt glada att ingen kom till skada, säger Robert Schelin, verksamhetschef.

Under onsdagskvällen utbröt en kraftig brand i en lokal i Olofström där en daglig verksamhet hålls. Inga personer skadades men byggnaden blev så pass brandskadad att den inte går att vistas i.

– Detta är en viktig mötesplats för brukarna och vi får jobba både på lång och på kort sikt med detta. Vi planerar redan nu för att hitta ett annat ställe att erbjuda daglig verksamhet på och jobbar på det korta perspektivet med individuellt anpassade lösningar, säger Robert Schelin, verksamhetschef för funktionsstöd, Olofströms kommun.

Tio brukare drabbade

De tio brukare som brukar delta i den dagliga verksamheten får på grund av branden stanna hemma resten av veckan.

– I dag och på fredag blir det ingen verksamhet men till nästa vecka får några deltagare ha verksamheten i befintliga lokaler. Vi vill att den här händelsen ska drabba den enskilde så lite som möjligt och kan vi göra individuella lösningar i befintliga lokaler så gör vi det, säger Robert Schelin.

Hoppas hitta ny lokal

I början på nästa vecka ska kommunen ha ett nytt möte för att diskutera lokalfrågan.

– Vi är hoppfulla att vi ska hitta något alternativ men vi får se hur lång tid det tar. Hittar vi en lokal ska det också förberedas med hjälpmedel och utrustning så det blir ett litet planeringsarbete, säger han.

Sju personer arbetar på boendet och de erbjuds nu hjälp av företagshälsovården om de behöver det.

En 20-årig man anhölls på torsdagen misstänkt för att ha anlagt branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olofström

Mer i ämnet