Foto: SVT

Efter förra årets äggfiasko – i år ska inga barn bli tomhänta

Uppdaterad
Publicerad

Förra året anordnades för första gången en äggjakt i Brunnsparken i Ronneby. Till flera barns besvikelse tog då äggen slut och vissa fick gå hem utan något godis. Den här gången har reglerna ändrats för att ingen ska behöva gå hem tomhänt.

– Vi har avgränsat området, man får bara tre ägg var och vi har ett ”hönshus” där man växlar in äggen så att vi har koll att alla får godis, säger Fredrik Swennergren, fritidsledare.

Det är andra året som äggjakten hålls i Brunnsparken i Ronneby. Förra året räckte inte godiset åt alla och det berodde delvis på att en del föräldrar var med i leken och samlade på sig godis.

– Förra året hade man aldrig förväntat sig den mängden av människor som kom. I år har vi beredskap att ta emot väldigt många barn. Vi har tagit till oss det som gick mindre bra förra året. Det är ju så när man startar upp något nytt, man får lära sig och utveckla och gör det bättre, säger Fredrik Swennergren.

I klippet ovan kan du se hur årets påskäggsjakt såg ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.