Marcus Paulsson, lagkapten i KHK, storspelade under derbyt. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Derbyseger för KHK efter dramatisk avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK tar med sig tre poäng efter derbymötet mot Tingsryd AIF. Det blev en avvaktande start, med ett desto mer dramatiskt avslut.

Efter en mållös första period lyckades Karlskrona HK efter hård press ta ledningen i sydost-derbyt i Hockeyallsvenskan. Men Tingsryd kunde kvittera senare under perioden, och spelarna gick till pausvila med ställningen 1-1.

Tredje perioden inleddes något avvaktande, men när KHK återigen tog ledningen med 2-1 i åttonde minuten genom ett returskott av Jörgen Karterud tog matchen ny fart.

Pressen var hård, åt båda håll, och KHK:s målvakt Robin Johansson stod för ett antal benparader. Men med en halv minut kvar av matchen kunde Kalle Miketinac avgöra genom att lägga in pucken i öppen kasse.

3-1 blev således slutresultatet, och tre poäng till Karlskrona som ligger sexa i tabellen. Tingsryd på tolfte plats, på samma poäng som bakomvarande Almtuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.