Foto: Bengt Hællquist

Tjuvrökning misstänks ha startat verkstadsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till Häggatorpsvägen i Kallinge där det brinner i en bilverkstad. Byggnaden totalförstördes av branden, som vid tretiden på eftermiddagen var under kontroll.

SOS fick larmet strax före klockan 10. I fastigheten – som använts som bilverkstad – ska det enligt uppgift i dagsläget inte finnas någon verksamhet. Lokalen ska ha varit tom när branden utbröt och ingen person har kommit till skada. Branden orsakade dock kraftig rökutveckling, vilket ledde till att räddningstjänsten gick ut med ett Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) om att man skulle stanna inne.

Flera gasflaskor fanns i lokalen, men lyckades bäras ut av räddningstjänsten. Vid tretiden var branden under kontroll.

– Det brinner fortfarande, men är lugnt på platsen. Vi kommer låta det brinna ner kontrollerat, och har en styrka kvar som bevakar. Byggnaden är totalförstörd, säger Jonas Kullberg, brandmästare.

Det ska inte längre vara farligt för Kallinge-borna att vistas utomhus.

Tjuvrökning tros ligga bakom

Polisen har spärrat av området och kommer att genomföra tekniska undersökningar när branden har slocknat. Men redan nu tror man sig veta vad som orsakat branden.

– Det är eventuellt så att två tonåringar har varit inne och tjuvrökt och att det har startat branden. Det kom in två pojkar i 15-årsåldern till vårdcentralen med skador som tyder på att de varit där, säger Stephan Söderholm, polisens presstalesperson.

Skadorna som de två tonåringarna ådragit sig ska ha varit lindriga, och pojkarna har överlämnats till sina vårdnadshavare. Enligt polisen har de i nuläget inte delgivits någon misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.