Bilden till höger är tagen av Linus Nordas producent under framträdandet på Yuri on concert. Foto: Privat

”Det var sjukt mäktigt och stort”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskronasångaren och läraren Linus Norda har under söndagen stått på scen i Japan och framfört sånger i en av landets största inomhusarenor.

– Det har varit vansinnigt roligt.

När SVT Nyheter Blekinge når Linus Norda på telefon sitter han i en limousine på väg tillbaka till hotellet efter två framträdanden på scen i Japan under evenemanget ”Yuri on concert”.

– Det har varit en lång och tuff dag, men det har varit vansinnigt roligt och sjukt mäktigt och stort, säger Linus Norda.

Sjöng ledmotiv till tv-serie

Han jobbar till vardags som sånglärare på Törnströmska gymnasiet, men bytte i helgen musiklektioner och elever i Karlskrona mot konsert i Japan, där han framträdde med ledmotiven till den populära tv-serien ”Yuri on Ice”.

– Det var väldigt fantastiskt. Jag var ganska nervös innan, men sedan kommer det där märkliga lugnet när man går upp på scenen och möter publiken. Då är allt bara mäktigt, säger Linus Norda.

SE OCKSÅ: Vi träffade Karlskronasångaren inför Japanresan

Framträdandet ska även ha direktsänts för miljonpublik i japansk TV.

– Jag tror det var 12800 per konsert. Det var härligt.

Hur var publiken?

– De var väldigt artiga och var knäpptysta mellan låtarna. Men när låtarna väl satt igång så var det japansk Beatleshysteri. Det gick från knäpptyst till 100, säger Linus Norda som har svårt att smälta upplevelsen.

– Nu vill jag bara hem och krama om familjen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.