En man i 20-årsåldern jagades av män med spikplanka Foto: SVT

Djurägare åtalas – skallade hund i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

En Karlshamnsbo i 40-årsåldern åtalades i dag för djurplågeri. Enligt åtalet ska mannen varit berusad och inför vittnen bland annat skallat och kastat sin hund – som pep och hostade av smärta.

Misshandeln skedde i centrala Karlshamn i maj förra året. Flera vittnen kontaktade polisen sedan de sett en man i 40-årsåldern agera våldsamt mot sin hund, en blandrastik. Enligt samlade vittnesuppgifter skulle mannen först ha skallat hunden och sedan lyft upp den och kastat den i gatans kullersten. 40-åringen var påtagligt påverkad och när polisen kom för att omhänderta mannen för berusning gjorde han kraftigt motstånd.

Polis och länsstyrelse tog omgående beslut att omhänderta hunden, ett beslut som ägaren överklagat.

Själv förnekar 40-åringen djurplågeri, men medger att han mådde dåligt och var aggressiv vid tidpunkten och att det därför var ”olämpligt” att ha hunden med sig på stan.

– En vän till mig hade nyligen avlidit i cancer och jag drack från morgon till kväll, säger han i förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.