Annika Lexén är docent i arbetsterapi vid Lunds universitet. Hon menar att utbildningen i första hjälpen vid psykisk ohälsa är nödvändig för att kunna hjälpa på bästa sätt. Foto: SVT

Docenten: ”Man får bättre attityd mot den drabbade”

Uppdaterad
Publicerad

Region Blekinges utbildningsinsatser för att hjälpa någon med psykisk ohälsa är nödvändig, för att kunna hjälpa på rätt sätt. Det menar Annika Lexén som är docent i arbetsterapi.

Allt fler i Blekinge utbildas i första hjälpen vid psykisk ohälsa. Region Blekinges utbildningsinsatser genomförs i förebyggande syfte för att öka förståelsen för psykisk ohälsa och förebygga självmord.

När man går igenom utbildningen får man bland annat bättre attityd mot personer som lider av psykisk ohälsa, det menar Annika Lexén som är docent i arbetsterapi vid Lunds universitet.

– Det viktigaste är att vara en medmänniska när man ska möta någon som man tror har drabbats av psykisk ohälsa, säger hon.

I klippet ovan berättar hon mer vad man kan tänka på

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.