Dömd Blekingeman utsatt för mordförsök på anstalt

Uppdaterad
Publicerad

Mannen från Blekinge dömdes 2012 för medhjälp till mordet på Outlaws president i Bergamåla utanför Ronneby, och avtjänar sitt straff på Saltsviksanstalten i Härnösand. I oktober utsattes han för ett mordförsök av en annan intagen. Nu åtalas en 42-årig man för rakbladsattacken.

Det var i mitten av oktober som händelsen inträffade. De två internerna bråkade och den ene, en 42-årig man, skar den andre med ett rakblad i huvudet och på bröstet och halsen.

Det fanns risk för att brottet skulle fullbordas, skriver åklagaren i stämningsansökan, enligt SVT Västernorrland.

Den skadade, en man i 35-årsåldern, klarade sig relativt lindrigt undan. 35-åringen dömdes 2012 till 13 års fängelse för mordet på en mc-gängmedlem utanför Ronneby.

Den 42-årige mannen sitter själv av ett 14-årigt fängelsestraff efter medhjälp till mord på en man på en skolgård i Katrineholm förra året. Nu åtalas han för försök till mord på 35-åringen. Han åtalas även för försök till olaga frihetsberövande och våld mot tjänsteman, efter att han tagit tag i en anställd på anstalten och släpat henne mot en köksbänk där det fanns knivar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.