Nina Bergman hoppas få svar om vad som hände dottern Emmeli Olsson. Foto: SVT

Domen inget slut för familjen

Publicerad

Vapenägaren fick fängelse, men för Emmeli Olssons familj sätter dagens dom ändå ingen punkt för den tragiska händelsen. Frågorna om vad som hände 21-åringen saknar fortfarande svar.

Det blev ingen rättslig prövning av dödsskjutningen i september förra året, eftersom det inte gick att fastslå vem som avlossade skottet som dödade Emmeli Olsson. I dag dömdes vapenägaren till fängelse i två år och sex månader, men Emmeli Olssons familj får fortsätta att leva i ovisshet om vad som hände kvällen när 21-åringen avled.

– För oss betyder inte dagens dom ett slut på historien. Så länge vi inte får svar på vad som hände kan vi inte bara släppa det och gå vidare, säger Emmelis mamma Nina Bergman.

Hur känns det att inte få veta?

– Det är fruktansvärt. Kanske får vi svar med tiden och jag är övertygad om att Emmeli inte sköt sig själv. Vi lever med dessa tankar varje dag, säger Nina Bergman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#falletemmeli

Mer i ämnet