E22:an åter öppen genom Jämjö

Publicerad

Nu är bärgningen klar av den kranlastbil som fastnade på E22.an under en gångbro i Jämjö utanför Karlskrona. Under natten har bron lyfts bort och på söndagsmorgonen kunde Trafikverket släppa på trafiken igen. Chauffören av lastbilen misstänks nu för brott.

Under natten till söndagen har den skadade gångbron lyfts bort med hjälp av stora kranbilar. Vid sex-tiden på söndagsmorgonen kunde trafiken släppas på igen. 

Ny bro kommer

– Arbetet under natten har gått bra. Nu ska vi sätta ditt en ny bro men när det blir är inte planerat ännu. säger Per Aronsson som är presskommunikatör på Trafikverket.  

Det var under lördagen kranbilen fastnade under bron. Inga personer skadades vid olyckan men vägen fick stängas av. Bärgningen var komplicerad på grund av rasrisken

Chauffören misstänks för brott

Enligt polisen ska chauffören framfört lastbilen med kranen uppfälld vilket ledde till att kranen fastnade i gångbron. Den 34-årige chauffören är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlskrona

Mer i ämnet