Varje år brukar premiären hållas på påskdagen, men för första gången flyttas nu brunnsloppisens första dag, på grund av rådande situation med coronaviruset. Foto: SVT/Montage

Loppispremiär ställs in – för första gången på 34 år

Publicerad

Det blir ingen loppis i Brunnsparken i Ronneby på påskdagen, som det har varit sedan drygt 30 år tillbaka i Sture Anderssons regi.
– Vi har alltid gjort det, men nu är hela samhället annorlunda, säger han förtvivlat.

Varje år brukar premiären hållas på påskdagen, men för första gången flyttas nu brunnsloppisens första dag, på grund av rådande situation med coronaviruset.

– Vi har alltid riktat in oss på den dagen för att folk är lediga och det underlättar för de som kommer långväga ifrån. Det är ju väldigt efterfrågat och det är inte bara en marknad, det är en träffpunkt, säger Sture Andersson.  

Det skulle ha blivit hans 35:e påskdag i brunnsparken i Ronneby, och att det nu skjuts upp på obestämd tid gör honom ledsen.

– Jag var ju beredd, det är många som ringer varje dag och tycker det är tråkigt. Man kan ju inte ha någon plan, vi får följa det vecka för vecka och se hur smittspridningen utvecklas.

Han menar att det inte bara är tråkiga nyheter för Ronneby, utan för hela länet. 

– Det är ingen som har varit med om något sånt här under min livstid, tror jag. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer