Foto: SVT

Glädje efter beskedet om testlabbet: ”Nästan tårögd”

Uppdaterad
Publicerad

Det har svängt snabbt mellan testlabbet på Rosenholms vara eller icke vara – men under gårdagen kom beskedet att verksamheten räddas kvar.

Något som välkomnas av idrottsblekinge.

I början av april meddelade Karlskrona kommun att testlabbet i Blekinge Health Arena på Rosenholm skulle slå igen efter sommaren, eftersom man inte hittat någon ny hyresgäst som vill ta över verksamhetnen.

Men under tisdagen – inte ens en månad senare – kom beskedet att testlabbet kommer att räddas kvar, efter att oppositionspartierna i Karlskorna gått samman i frågan.

Den styrande politiska koalitionen meddelade senare under onsdagskvällen att man har samsyn med oppositionen i frågan. Något som P4 Blekinge var först med att rapportera.

”Känns fantastiskt”

En som engagerat sig i frågan om testlabbets framtid är Miro Zalar, träningsrådgivare RF-SISU, som mottog tisdagens besked med stor lättnad.

– Det känns fantastiskt. Vi har krigat för det här. Det är en viktig verksamhet för idrotten i Karlskrona, säger han.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.