Bild från förra årets sommarfest i Sölvesborg. Foto: TT

Efter bokningskrocken – SD flyttar festen

Publicerad

Sverigedemokraterna ändrar nu helg på sin sommarfest, efter att den krockat med trädgårdsföreningens evenemang på samma plats.

Sverigedemokraterna hade tänkt ha sin årliga sommarfest i Sölvesborg den 17-18 augusti och hade redan börjat annonsera i sociala medier och bokat in partiledartal av Jimmie Åkesson.

Det fanns bara ett problem – platsen var redan bokad samma helg, av trädgårdföreningen.

Nu har Sverigedemokraterna därför tvingats flytta sin fest.

– Vi har jobbat på att hitta en lösning och nu kommer vi istället ha det helgen före, säger evenemangskonsult Christoffer Lundin, som är den som anordnar festen på beställning av partiet.

Åkesson kommer som planerat

Som SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja i tisdags så yrkade kommunen på att avslå Sverigedemokraternas ansökan om att få anordna en sommarfest på området, eftersom det krockade med de tidigare inbokade Trädgårdsdagarna.

– Jag är besviken, för jag tycker inte att kommunen har skött det här proffsigt. Vi skulle vara på Slottsudden, men där har trädgårdsdagarna räknat med att kunna ha parkeringsplats, säger Christoffer Lundin.

– Men vi har inte velat köra väck dem. Men efter den här soppan som blivit så kände vi att vi måste komma vidare, därför ändrar vi till helgen innan.

Kommer Jimmie Åkesson sommartala som planerat?

– Ja, han kommer komma den helgen vi har ändrat till. Det är huvudgrejen.

Vad vill du säga till dem som har bokat in den andra helgen, som ni ju faktiskt har annonserat om?

– De kan fråga Sölvesborgs kommun hur det kunde bli såhär. Men det är ett halvår kvar. Jag tycker vi är ute i god tid med ändringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer