Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Blekinge var på plats när polis och räddningstjänst besökte Mjällby skola under onsdagen. Foto: SVT/William Juhlin

Efter bränder och raketer vid Mjällby skola: Här möts polis och elever

Uppdaterad
Publicerad

Efter en rad fall av bränder i papperskorgar, krossade rutor och raketer som kastats in lokalerna besökte i dag polis och räddningstjänst Mjällby skola – för att prata med eleverna om vilka konsekvenser kan bli.

Under onsdagens besök pratade polis och räddningstjänst med eleverna i årskurs fyra till nio på Mjällby skola.

– Vi har haft fem incidenter i november och december, där det bland annat handlat om bränder i papperskorgar och lövhögar, samt fyrverkeripjäser som kastats in i utrymmen här efter skoltid, säger Mats Svensson, utbildningssamordnare på räddningstjänsten i västra Blekinge.

Föräldrarna viktiga i arbetet

Skolbesöket var ett gemensamt initiativ mellan polis, räddningstjänst, kommunen och skolan – där fokus låg på att betona vilka konsekvenser exempelvis bränder kan få.

– Nästa steg blir att prata med föräldrarna, som också har ett stort ansvar i detta, säger Fredrik Svennergren, kommunpolis i Sölvesborg.

Hör elever och kommunpolisen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.